開心殯儀館 發表於 31-1-2009 18:06:11

有關於出團分寶

大家分寶時看到自己想要的東西 是否會立刻ROLL/需 下去??

小弟今天遇到一件事 心裡有點不太爽
話說今天去打10人NAXX   打完小科後分寶
出了補鎚T7 跟槍

當要分補鎚的時候
只有我一個補師ROLL了45
團長倒數時 突然有個鳥D ROLL了47
團長當時以為他是補便分了給他 我看裝備分了..也就算了..但心裡環是有點兒那個

我個人覺得..你是DDER 拿補裝是可以..但至少那件補裝是補師不要的再拿吧 不然你就改補天賦來補
你這樣二話不說的跟補師搶裝 那補師辛辛苦苦的補血是幹嘛的 來補血是為了幫你來打補裝??

大家又會點睇呢!?

dh 發表於 31-1-2009 18:27:32

野團還會團還是親友團?
野團時不時都發生,而且據說有個詛咒(?)dps越高/補量越高,roll得越細,而且嘛,他又真的可以用,rl也不熟識你倆,不太需要理會你的感受,roll輸了你就只能自嘆自己不夠幸運,然後打開黑名單把那小d放進去就算了
(其實可以防範這問題,請在跟團前問清楚分裝是不是跟職業天賦分就好)

會團應該不會出現這問題...
就算親友自肥也有個譜,還是出現這情況的退會比較穩

親友團.....把你的親友都幹掉吧!

開心殯儀館 發表於 31-1-2009 18:32:17

野團 ORZ 我再不跟野團了(淚奔)

cheungemerson 發表於 1-2-2009 22:53:39

去野團就要有心理準備, 所以我都不喜歡跟野團

除非真的沒人要, 否則我也不贊成不依天賦分裝

坦拿坦的, dd拿dd的, 補拿補的, 很公平

一冷命一 發表於 2-2-2009 20:17:07

我上次仲慘...我補騎去25人naxx野團我講明我補裝畢業!我會需坦裝!佢地話ok
之後打王..出左件坦裝我roll91 st roll 3x
點知團長分了給st(註:st跟團長是同公會) 我咪講我一早講左我會需坦裝
你地話 佢地係唔係自肥...之後我同我3個補職朋友一齊走...(佢地玩5補)
其他裝都差唔多俾哂團長公會d人...

may710 發表於 2-2-2009 20:44:52

可能我地就算跟野團都會先講明   職業+天賦需求先所以好少咁既情況呱

如果係親友團更加唔會+_+

麗影 發表於 7-2-2009 20:40:47

我上次仲慘...我補騎去25人naxx野團我講明我補裝畢業!我會需坦裝!佢地話ok
之後打王..出左件坦裝我roll91 st roll 3x
點知團長分了給st(註:st跟團長是同公會) 我咪講我一早講左我會需坦裝
你地話 佢地係唔係自肥 ...
一冷命一 發表於 2-2-2009 08:17 PM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

mt.st 優先拿裝...這是共識...這麼基本的事情.你也不知道?

dh 發表於 7-2-2009 21:55:56

mt.st 優先拿裝...這是共識...這麼基本的事情.你也不知道?
麗影 發表於 7-2-2009 20:40 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
「我補騎去25人naxx野團我講明我補裝畢業!我會需坦裝!佢地話ok」
重點句
可以讓人家需而又要MTST優先,這是矛盾句

趙緒良 發表於 9-2-2009 13:10:50

個人認為

成個公會既人都應該黑

講到明都咁樣根本有問題-.-

小弟係世界樹曾經遇到一隻dd 德

講明要錘,到出左同我奶媽搶..即黑無情講

累我打多十幾場奧心..

=======

題外話

誠信同人格都有問題都收既公會

我認為去到帶團都唔會好得去邊,少去為妙

我就係~~~小新 發表於 10-2-2009 19:30:48

我地呢邊POF前幾日出左單自肥團 比人圍插插到死。。

後尾條友自己退POF   為左隻T7.5手 有需要嗎。。。
頁: [1] 2
查看完整版本: 有關於出團分寶