打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 七月份會員自發活動~~~~~~~~~~~~~~新型機登場攝影比賽 ([hk]

幫樓主推一推順便通知樓主我更新左幅圖
回復

其他參加者好似作得好好- -
回復

樂古名:cklking78 SD高達online名:Super000  圖名:高達NT-1(Armor)[爆甲前]必殺果陣

圖:

玩後感想:呢架機,即係高達NT-1(Armor)十分之好用,佢係1架5錯啲BR機。佢爆甲前啲1武可以 打冇咩血啲機,1下落黃泉.../打連技啲拳機,例如:雙頭龍3武完準備1武果陣時,撞佢! 不過1武5可以打遠D啲機,無衝架... 2武同3武就平凡中啲不平凡,超好用但無特別。亂舞型必殺好型,尤其係上圖果部份,而且用拳,多數下下重擊,帥爆!!!爆甲後1武啲光刀係B剪機入面幾長,由於本人好少爆甲,所以光刀啲事5講咁多。2武同爆甲前一樣,3武就要講下啦!呢個機槍我5鍾意,雖然有得係空中停留,但係好易比人射/打到好鬼痛T.T ,係5鍾意佢爆甲啲原因!火神炮好D!多數冇血至用爆甲後啲地圖炮型必殺,好似A重改!
必定夠100字,唔洗數
謝謝!!!
回復

用過後深深體會到戰紀某大擦槍 (O G C @@?)技術既高深

亦第一次有強烈比人針對的感覺   對戰時比敵方從頭追到完場=_=
武器方面~~~~~
對1武射擊有點失望 =3= 因為之前睇片都看不清飛彈是如何的
用後發覺只是和雷射格魯古古的2武飛彈差不多  但攻擊時竟然會硬直(雷射格魯古古和 0格C 都唔會硬直的說T.T)
嘛~~~~射程卻遠得多  同二武差不多

而2武其實唔擦射攻擊力......都OK一般=_=
反而係彈發數比想像中多 當一般槍用的話手感不亦唔錯  加上有1技的裝彈速度上升
基本上是射不完的彈藥 @_<  對抗拳機時2武OK好用
但係成日會打爆左前面D掩護=w=
一直拉打  敵人愈近愈痛(嘛....就只有2武無硬直......拉打唔用佢唔得)

3武的攻擊力就差了點   連打任7時一槍會心都打爆唔到d部件 ~_~
好在是倒地炮    如果唔係真係無咩用
用後比想像高防

爆甲後的一武和wzc相約.....雖然我唔會用
二武則是3發的電筒  和多3的相約   奇在攻擊力比爆甲前高=_=
回復

其實好易.只要唔好同張相片離題,同埋最緊要係有意思咁大概都ok
ttimecrisis4 發表於 2-7-2010 09:22

謝謝你``
即係唔好講  唔係相片中  機體既野?
回復

冇可能染到的~~ 能E

以上都是我戰鬥中,特殊的變化,我原本染的色不是這樣,不過我發現只有自己才看到,我覺 ...
零式初號機 發表於 2-7-2010 14:22

欠感想及在帖1報名 .

回復  卡倫
請問仲睇唔睇到圖??
藤星 發表於 2-7-2010 11:24

看到了 , 之前顯示該網址存有惡意的訊息亦消失了 .
回復

謝謝你``
即係唔好講  唔係相片中  機體既野?
miles123 發表於 3-7-2010 07:59

唔係..

離題係指同相中既物件冇關系.若你可以從相片中的物件聯想到其他東西,又合理的話,則可以
回復

回復 77# ttimecrisis4

啊``謝謝您啊``
回復

支持自發活動.!`
回復

我就是高達!GN-arms type-E感想 by0高達0

優點分析:
   六圍之王:高機動高推進高防御。六圍上血相對偏少,但係實戰中一D都唔覺得血少。高推進ge支持下,令到開波搶位易如反掌。當然,喺不利位置ge時候都可以快速撤離戰場。同時高機動帶黎ge喺靈活的反應同埋精准ge出刀。作為一部五拳MA,佢無綠螳螂ge遲鈍感,良好ge駕駛適應性令到近身格鬥不落下風。
   MA特性、V鍵下降:MA特性帶黎ge係浮空效果和推進唔下降兩大特點。浮空效果ge存在令到超視炮戰ge時候可以延長索敵時間,使中距離的3232連擊有唔錯ge效果。再者,比近戰勁機糾纏時可以無恥咁飄係空中等對手心急。V鍵下降令佢喺超視炮戰中如虎添翼。開炮後即刻下降避開。另外,V鍵下降喺埋身對抗ge時候都可以出其不意,攻其不備ge暗器。當對手喺地面回旋ge時候,成日可以突然下降喺佢身邊出刀。避空抓都係小菜一碟。強大ge推進搭配下降同浮空能力,比龜係後場嗰D無腦手電流一個威脅。
   雙盾:呢個盾好硬,而一般人都會好好咁守住菊花。所以作為一部有雙盾geMA,馬甲Ege生存能力同埋抗偷襲能力大幅提升。此外,呢個盾ge耐久力出奇地高。

爆甲後
   體型縮小:體型縮小令殘局更為靈活,Exia ge體型降低左中彈率。
    心理輕視陷阱:唔少人覺得殘血ge時候爆甲等於離見小龜霸不遠了。但呢個絕對係個心理陷阱!呢部係部高六圍神技geS拳!爆甲後機動大幅提高,擊破輕視者易於反掌。
七劍:刀速快,手感好,收刀易。TM技能下ge五刀傷害可觀。型!
   光槍:彈藥十分充足,手感好,等低機動剪機苦不堪言。
   亂舞型必殺:單體必殺喺臨死前ge傷害最大化好有效。MCA四下一槍再送必殺…變態無恥…

技能作用
技能1係熟練的搏擊者,講真,抗倒地ge好處唔洗多講。令馬甲E擁有同饅頭對射的能力。喺追殺命運,FAZZ時可以比到對方巨大ge壓力。逼近時遠中近都有利器,免疫左倒地炮慣用ge一擊脫離戰術。加上拳機ge高推進,令被睇上ge剪刀苦不堪言。   
技能2 Trans-AM(GN arms)
HP50%以下時所有攻擊均為變大傷害+移動速度,推進速度,機動性,防御力增加
其中傷害最大化比較好,加移動速度同埋推進速度比較少,防御力就都有加
呢個技能最主要ge效果係機動力大幅上升。效果好明顯,以及氣回復速度大幅上升(50%左右)

缺點分析
   爆甲前把刀弱:呢把刀傷害確實…抓人雖易但係就好似抓癢一樣
   體型大:體型大是馬甲E最大ge缺點。作為MA居然無抵抗中距離攻擊ge技能,原作中都有GN FIELD啊…被一套牛油然後被光槍連續點射或者被導彈機槍掃射都係好痛ga。另外係復雜地圖中ge對射成日處於下風。目標大,對方手動瞄准閃槍命中率好高。可謂八門苦手。同時對方全體必殺同埋地圖炮ge命中率都大幅提高。
   對霸體無力,對I力場無力:全光束武器同MA體型遇到03D和綠螳螂時很…基本只有被打的份…
   抗壓能力一般:由於無霸體無力場ge中型MA特性令到與同等駕駛水平下ge拳機對決中處於下風。對方全體強壓時唔爆甲好難撐落去。但係一旦爆甲後,就失去左超視炮能力。喺剩低雙方都有SPge情況下依賴七劍EXIA抓人確實需要極佳意識同MCA能力。過早爆甲的劣勢非常多。
   未爆甲攻擊低,二號出槍時間太慢,三號硬直大

加點分析
   三血九防:最主流ge加法。無論常規定死亡都好實用。皮厚就可以肆無忌憚咁對射。不過喺死亡入面,喺後場輸出ge機本來受到攻擊就少。除非主動去前面吸引火力,太多喺後場輸出令到呢種加點變得保守。不過呢種主流加法確實萬能,能夠應對常規同埋死亡。
   三血九攻:搭配奔放型ge打法稱之為剪機殺手一D都不為過。不過呢種加法喺常規入面不太有用。因為常規無命數限制,對手可以前赴後繼咁上來。
   全攻:最極端ge白痴加法。用呢類加法需要良好游擊意識地圖觀察能力同對撤退時機掌握能力。不過喺路人死亡場入面呢種加法確實狠毒。擺脫平均ge攻防平衡,依賴恐怖ge超視火力掌控戰局。
回復