查看: 1046|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有關光線是次暫時刪除符文組合包的作法討論

關閉 [複製鏈接]
不知道大家有何意見呢?
最好投票後回帖附上你的意見

(本投票不會用作任何用途,除非任何機構需要就本投票意見對其服務作出改善)

以下是可以用作分析投票意向的原因,由本人提出,只供參考

認同方面(反向論點):
光線不應隨意刪除玩家虛擬資產,這與盜取玩家遊戲帳號沒有分別
(根據玩家守則,玩家進入遊戲時已認同本公司有權就遊戲內容作出更改,即使本公司不再營運遊戲亦如是)

玩家於拍賣埸中花費G幣購買有關物品,現遭光線無解釋情況下刪除,這與盜取玩家遊戲帳號沒有分別
(所有物品本公司只能從最後持有者中進行刪除,過程中玩家將物品交易本公司不可能進行追查[調查過程將運行大量底層數據,影響遊戲運行])

現在光線可以刪除我們的免費物品,他日M幣物品又是否會有相同情況呢?
(光線於日後將會派發統一賠償物品,而M幣物品方面則會退回所使用M幣)

光線只刪除了未開封的組合包,而已開封的組合包卻不受影響
(是次刪除只針對存貨玩家而非普通玩家,因此對少數物品不作限制)

單選投票, 共有 37 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

突然拎走晒D野又唔公告[[onion_68]]
收完開左個D又唔收埋[[onion_67]]
乜野賠償都冇[[onion_63]]
叫GAMEONE同狗遊食屎啦[[onion_15]]
無啦啦冇晒D野[[onion_16]]
得番5張雙經同4張網吧[[onion_61]]
其他官方又食晒[[onion_66]]
又係垃圾官方食屎大[[onion_68]]
回復

強烈要求回逆......有BUG又唔理    私下DEL玩家物品     ...''頂上
回復

-____-通知都吾通知 cut線維護1mins都無 收晒人d野
回復

至少比個公告黎啊....粒聲唔出
回復

2.  不認同光線是次暫時刪除符文組合包
回復

狗 YOU 这样做 是无道理的  你回逆 也是都玩家造成了 损失  

玩家对此 非常气愤  

请与官方公告  给个声明  想玩家赔礼道歉   赔偿损失
回復

火都黎
係del 就 將 所有卡 del
唔好留番d 垃圾係度
回復

哩隻game都幾識搵錢...
1.佢出哩d符文應該係俾人試用下...到遲d出番哩d物品應該會要m幣買
2.佢唔出概念車係等所有玩家買晒跑車....唔係的話概念車晨早出左的話都唔會有人買跑車:lol :lol
回復

未係囉!我本身有2個包未開 琴日online無左...o哂咀!
回復