打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 持國天王攻擊力一問

222LV持國天王 毀套 50介X2 配3等火精
打冰肥11xxx-12000 10火3燒 放1下扣到98000左右

222LV持國天王 220太套 50介X2 配3等火精
打冰肥11xxx-11xxx 10火3燒 放1下扣到95000左右

222LV持國天王 毀套 50介X2 取下精靈
打冰肥11xxx-11xxx 10火3燒 放1下扣到95000左右

發現用毀套的傷害比用220太套高 用220太套有1950攻 毀套只有1880攻 但力量毀套高d
攻擊力對炎龍殺陣呢招技有冇影響? 我見用火精都係扣多3000血 (頂!晒左本封書)
我應唔應該合項羽呢?
回復

其實系好難對比到確實數值;因為攻力有差距;例如1300~1480…未必下下都打到1480既傷害,又未必下下1300等等;所以兩者無一個準確既對比;除非差異勁大;否則不會太明顯~有錯請指教
回復 支持 反對

正常黎講,傷害公式入面應該會有攻擊力同埋力量,差左兩者邊個影響大D~~

但天王傷害公式好似仲未有人知......
回復 支持 反對

呢d玩法
測試好大誤差。。
應該同lv
測10次以上,拎平均值

再者,好似樓上咁講,公式都未有人知。。
回復 支持 反對

原來係咁....明白 吾該各位
咁我合左項羽先
回復 支持 反對

夏蘭荇德聰 發表於 18-4-2016 10:14
原來係咁....明白 吾該各位
咁我合左項羽先
222LV持國天王 毀套 50介X2 取下精靈

傷害分佈是如何?

3HIT + 燒?
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-4-2016 11:06
傷害分佈是如何?

3HIT + 燒?

好似係5HIT 5燒 燒扣7XXX
回復 支持 反對

有5下  第2下開始燒  打完5下 再燒3下 姐係1下技計 可以燒7下
招技 力同攻擊力既倍率係一樣  但力除2.5先=1攻擊力 所以力量一定比攻擊力多
咁就令力量對技能既影響比攻擊力大
回復 支持 反對

梗係有影響0_0
回復 支持 反對