打印 上一主題 下一主題
收起左側

<原創>解鬼神論<多謝大家的問題,我會為問題更正>

回復 #1 ~神峰~ 的帖子

我想講呢= ="好簡單既例子
100%既電,其實有幾多%先可以發到光?
100%既電=5%光能+95%熱能(唔好同我咬90%又幾多%,重點唔係到)
過程中係有消耗
你食左一定既食物點解痾出黎既屎就會少左?
因為過程中有d化為熱能,有d化學能
由此推斷1+1唔等2
而係1+1=0.xxxxxxxx
(當然,太陽又為地球提供能量)
如果我咁講我咪可以推翻你既說法囉??!!
你話現在人白痴比較多係因為地球係恆數係靈魂分裂
如果照我咁講,咪冇左靈魂分裂囉??!!
咁你點解釋生左1個bb,咁個個bb點黎?又係分裂出黎?
你話鬼係電磁波
咁點解我睇有線discovery science channel裡面有個節目係請一d俾鬼傷害過既人黎分享?唔通個d人想上鏡?
如果你話佢係游離咩咩波既話
點解釋俾鬼"滅",點解釋神打等等?
回復 支持 反對

咁都比你解到咁多出黎= =
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

鬼真係害唔到人?
靜係靠鬼上身泥害人?
我真係唔知
成日見D鬼會殺人(戲-口-)
回復 支持 反對

十卜你`樓主
d人成日話睇到鬼
其實我唸有2個原因(科學d咁講)
1)d人有幻想,比如d人成日唸住有鬼,唸得多就產生幻想(因為d人成日話睇到的鬼係一剎那,唔係長時間),所以我相信係幻覺.
2)正如你所講,鬼只不過係一種電磁波,有d人的磁埸感覺較高,所以就成日睇到鬼,姐係人地所講的陰陽眼,有d人有時咁岩磁場感覺高左,所以就睇到鬼.
唔知岩唔岩呢樓主
回復 支持 反對