查看: 15958|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 窮人練明朝

此為不求人系列

首先我們解了商業任務,拿到的傳送符和一馳千里別用,打打工,買下挑夫,長槍手,修道僧,留下2個空位,餘下的全買道術。

再解初級戰鬥任務,拿到孔明,孔明升全力,以孔明為主力解任務。(我記得這裡就能拿到五張不死神符不過52巨商沒有資料,所以這裡假設沒有,如果有的話,走市街去大田以600萬到800萬一張的價錢放掉)

吃初級戰鬥任務得到的傳送符,找到高級戰鬥任的NPC,以孔明為主力解高級戰鬥任務。高級戰鬥任務有5張不死神符,拿到後,光速去市場,找大田出口,然後在大田以600萬到800萬一張的價錢賣了,得到3000~4000萬,作為初期資金。最後會拿到布朗機砲車加到320法力(載上金指環後400法力),再升全力。

你的兵陣應該如下
主角
挑夫
孔明
布朗機砲車
長槍武士
修道僧
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師

去高手洞打四不像收集2個魂之鐵。打朝仙地表的山賊收集一把舊短弓。打南京旁邊的橙色狗收集1個舊鐵炮。去市街找玩家買2個三色彩丸。然後通過市去市街去日本買1個壽司,8個生魚片,10個五色饅頭,5個狼皮盔甲,到台灣買100個竹葉青,中國買100個白蔘。再吃初級商業任務送的傳送符。再吃初級商業任務送的一馳千里。解高級商業任務。

解完後,找中原的將帥中心,解聘孔明,買舜飛燕。
兵陣如下:
主角
挑夫
舜飛燕
布朗機砲車
長槍武士
修道僧
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師

然後回高手洞打四不像,把舜飛燕升到10級。
然後回月奇峰用布朗機砲車打惡熊,舜飛冰牆擋惡熊,布朗機砲車輸出,把舜飛燕升到30級。
然後下冥界打冥界海底王把布朗機砲車升到80級。
接著去冰宮打冰凍士兵,用舜飛冰牆擋怪,布朗機砲車輸出,打40個先祖的靈魂(中原)。

打到後,回到冥界打冥界海底王,直到長槍武士的等級到了50級。
回到將帥所(中原)解聘布朗機砲車,解聘舜飛燕。
長槍武士轉職,修道僧轉職,道術師轉職。再買一隻道術師,然後加商團,讓面的人開新人物幫你買一隻一級陰陽師。
主角
挑夫
郭厚(200法,全力)
新舜飛燕(全法)
新孔明(全力)
陰陽師
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師
道術師

然後去月奇峰打惡熊。
舜飛燕冰牆隔開惡熊,郭厚慢慢打。
舜飛燕20級後,去冥界打冥界海底王。同樣舜飛燕隔開冥界海底王,郭厚慢慢打。
郭厚100級後,到孔明打冥界海底王。
孔明也100級後,到市街的秘密住所,郭厚轉職項羽,孔明轉職劉邦。
從此千年前的仇敵回到一起過上幸福快樂的生活。
項羽對地清怪。
劉邦對空,補法力。
舜飛燕控場。
陰陽師帶高級武後降怪的法抗。
還有一大群道術師,劉邦100級以後開始自動全體回法力,到了200級後,隊伍基本是永動機。

轉主後攻略看8樓。

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
PMSK1314 + 1 很給力!

查看全部評分

回復

本人唔會做 商業任務

因為要卡任務當折徑用(只要身上有一個位置就無限使用)

特別攻城時,十万幾千個人去哂市街~

當然唔需用可以唔用....

中國起家,一開波好慢.,送隻垃圾寧2 接近單體技的孔明...LOL

轉隻武道家 2轉,OR  祖2 都不錯

別說用賣不死符的錢去買。現在低級兵屬於瀕臨滅絕生物。比200級兵更難收。  發表於 9-11-2016 18:33
同時的問題。不課金,不買彈,不求人,沒有瞬飛燕,你要花多少星期才能得到一隻能轉的武道家或大刀武士。  發表於 9-11-2016 18:31
你這樣做,不課金,不買彈,不求人,怎樣升?  發表於 9-11-2016 17:13
回復 支持 反對

wc030201 發表於 9-11-2016 17:09
本人唔會做 商業任務

因為要卡任務當折徑用(只要身上有一個位置就無限使用)

我唔反對你的做法 但這的標題是窮人練明朝,而不是課金練明朝
回復 支持 反對

zero123136 發表於 9-11-2016 09:11
我唔反對你的做法 但這的標題是窮人練明朝,而不是課金練明朝

商業任務 只係信用會快小小咁多

打怪先送1 2轉 ,起家 唔做商業任務 係無咩大影響~
回復 支持 反對

你玩咩咩巨?
回復 支持 反對

wc030201 發表於 9-11-2016 17:15
商業任務 只係信用會快小小咁多

打怪先送1 2轉 ,起家 唔做商業任務 係無咩大影響~ ...

用送的孔明和布朗怎起家?
黑龍
鳳凰
龜甲用來起家絕對無問題。
但布朗沒用舜飛燕怎起家?
回復 支持 反對

港巨,有什麼問題?
回復 支持 反對

樓主既教學轉主前都相當好
不過其實轉主後項2 孔2可以入倉
轉主升到180lv之後唔好再戇居居諗住打食魂升到220啦
180主之後配祖+天使打冰骨會快好多

明朝如果得3帥一定選祖3 燕3 天使
我以前資源貧乏期隻主用明男100頭甲+祖2天使
180lv已經可以用天生技打2-3隊冰骨
200收雷劍後已經可以轉去打2-3隊冰蟹
210之後收毀3寶已經可以6隊6隊冰蟹打

有錢食孫子再考慮拎返孔2 項2
祖2天使越早出 升lv就可以越快
所以單國唔食孫子第3帥點都輪唔到項羽

至於錢既問題 其實可以開個新角色台灣ac
前期拎任務送既花2淋惡熊賣青色精氣石
一個鐘當你打60粒 賣100m=1 加埋舊太斧果d都差唔多可以6000幾m
打幾個鐘儲3-4e 買隻200槍/刀兵上太皇3寶+收把普通冰劍或方天火
再收隻200陰/念
之後吸到平1轉雷公就可以打赤色精氣石
通常打日幻或台幻 一個鐘60-80粒赤石
目前可以上到250-300m一粒 一個鐘都差唔多賺2e
我甚至玩到而家250主有時間都會去打
打幾個鐘可以買雷劍比主ac明男用
以目前港巨生態0課金玩得勁不是問題

ps:
本人都係港巨0課金玩家
開ser玩到而家已250主食齊孫子
600萬戰
已合2神獸(龍雀)
我係過來人
我可以講
升lv打錢全部可以一點一滴打出黎而且冇你地想像中咁難

雖然我係朝鮮起手拎左金2申2掉曬入倉之後先轉明
不過都係低lv轉明男  轉國之後再請返祖燕天使
同明男起手轉主後既歷程基本上係一樣

謝謝你補完轉主之後的攻略。  發表於 9-11-2016 18:38
回復 支持 反對

窮人絕對不是練明朝,而是練朝鮮!
回復 支持 反對

係港巨 台巨 呢啲物價高 錢唔值錢 情況下
要唔課金 係有啲難度 唔係唔得 係浪費更多時間
外掛一值刷刷刷 不斷供應 你打怪賺番黎既錢購買力自然下降
要零課金不如去玩韓巨仲好至少所有野係平好多同做得到
一本封書都係八千零萬擺灘 入籍都係億零
相比起港巨同台巨 你話零課金既話韓巨係咪更加易達到
回復 支持 反對